Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Rekonstrukce parků, schodů, přidání osvětlení a chodníků

2.11.2015, Helena Urbánková

Vážený pane Dvořáku,
velice Vám děkuji za odpověď ohledně obrubníků. Chtěla bych se Vás ale zeptat i na několik dalších věcí, které jsem na webu marně hledala.

1) Plánuje se rekonstrukce přilehlých parků náměstí? Mám na mysli park Třebízského a park / kopec kolem kostela a fary. Tyto zelené plochy by si zasloužily nějakou revitalizaci - minimálně nerovné chodníky a životu nebezpečné schody v obou zmíněných parcích (a to nejen v zimě).

S tím souvisí moje další tři otázky:

2) Bylo by možné přidat do těchto míst více osvětlení?

3) Na komunikaci u lékařského domu, od schodů směrem k zastávce, zoufale chybí chodník. Nejednou se stalo, že mě v zatáčce z ulice Československé armády málem srazilo auto, když jsem šla na autobus. Pokud napadne sníh, bude situace ještě horší...

4) Také bych se v nových projektech přimlouvala za četnější bezbariérový přístup. Od autobusu směrem k náměstí se musí s kočárkem objet půl Klecan...

Velice Vám děkuji a mimochodem ůékařský dům vypadá skvěle, takže už se moc těším na nový kabát MÚ a hasičské zbrojnice.

Odpověď

4.11.2015

Dobrý den,

revitalizaci parků plánujeme. Členové komise stavební a životního prostředí vypracovali návrh, který se mně osobně velmi líbí: parky jsou navrženy jako odpočinkově - rekreační část města, se zachováním komunikačního účelu (oprava schodů a chodníků). Součástí návrhu je i zmiňovaný chodník od autobusové zastávky ke kostelu a zdravotnímu středisku, další přístupová cesta je navržena přes park. Lepší osvětlení těchto míst navrhnu při přípravě projektu (pokud s ním již není počítáno). Kratší bezbariérový přístup od kostela k náměstí je myslím také součástí návrhu, a věřím, že by byl občany využíván. Záležet však bude na technicko - stavebních možnostech, protože se jedná o dosti svažitý terén.

Děkuji za Váš zájem o dění v našem městě. S pozdravem Daniel Dvořák, místostarosta.

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy