Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Rušení nočního klidu

8.8.2016, Libuše Kvítková

Dobrý den,
bylo by možné něco udělat pro to, aby nebyl rušen noční klid v pokojné lokalitě rodinných domků? Majitel (provozovatel) nové restaurace v č. p. 24 provozuje svoji činnost venku na betonové zahrádce téměř každý den po 22. hodině (neprší-li) cca do 2. hodiny ranní. Tato restaurace byla postavena v těsné blízkosti rodinných domů, nejbližší cca 5 m. Majitelé domů včetně dětí se po 22. hodině snaží usnout, ale neúspěšně, i když by děti měly spát už po 20 hodině. Je to, jako by si někdo otevřel takovou restauraci v panelovém domě. Překvapuje mě, že jako sousedé přes silnici jsme nebyli nikdy seznámeni se záměrem využití domu po p. Heřmanovi č. p. 24. Protože se tzv. zahájení (kolaudace) zúčastňili někteří členové městské rady včetně p. starosty s manželkou, nabyli jsme dojmu, že tento podnik bude podnikem diskrétním a nikoliv rušivým elementem v pokojné lokalitě zástavby rodinných domů, a to zvláště v nočních hodinách po 22. hodině, kterou jako sousedé vzájemně všichni respektujeme.
Rovněž nelze opomenout nebezpečné parkování zákazníků restaurace na silnici Do Klecánek těsně pod zatáčkou u č. p. 24, kde není chodník pro pěší. Zasahovala zde již několikrát dopravní policie, ale zřejmě neúspěšně, protože v sobotu tam opět parkovalo auto.
Žádám Vás tímto o řešení naši stížnosti v souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví a jeho prováděcími předpisy. Děkuji předem za odpověď.
L. Kvítková

Odpověď

17.8.2016

Vážená paní Kvítková,

dobu nočního klidu od 22:00 do 06:00 lze považovat za obecnou zvyklost, noční doba je takto definována také v zákoně č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví. Rušení klidu v této době lze kvalifikovat jako přestupek prostřednictvím ustanovení § 47 odst. 1 písm b) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, který řeší příslušníci Policie ČR nebo obecní policie a mohou za takové jednání uložit postih. O Vašem podnětu budeme informovat majitele provozovny s požadavkem nápravy situace.

Přeji hezký den, Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy