Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Obrubník

30.8.2016, Jarda

Dobrý den,
V Klecanech jsem našel pouze dvě místa, kde jsou v křižovatce výškově oddělené ulice pomocí obrubníků. První je na křižovatce ulic Nová a Do Klecánek a druhé na křižovatce U Školky a Pionýrské. (spojnice ulic U Školky a Do Klecánek)
Zatím, co v prvém případě je výškový rozdíl ohraničen obrubníkem se zcela zakulacenou hranou, snadno překonatelný, zřejmě plnící stejný účel, v druhém případě je použit obrubník s zlehka sraženou hranou a výškový rozdíl ulic je 10 cm. Proč?
Stejným obrubníkem jsou oddělena místa vytvořená ze zatravňováků pro parkování vozidel zákazníků pošty a rodičů dětí navštěvující Rychtu. Je zřejmé, že při nájezdu na obrubník, nikoli kolmém, dochází ke skřípnutí pneumatiky mezi obrubník a ráfek kola, tedy ničení pneumatiky. Není tedy divu, že většina řidičů parkuje na cyklostezce nebo místě, v zóně, nevyhraženém pro parkování.(což je asi přestupkem v dopravě)
Nemohl by někdo vzít rozbrušovačku s diamantovým kotoučem a obrubník seříznout, aby nájezd na parkoviště a průjezd křižovatkou byl pro řidiče přijatelný a nemuseli si zbytečně opotřebovávat vozidla?(nebo je to cílem a obrubník má plnit tento účel)

Odpověď

6.9.2016

Dobrý den pane Jardo,

předpokládám, že komunikace byly rekonstruovány v souladu s projektem, byly řádně zkolaudovány a výškové rozdíly jsou tedy v normě. Nemyslím, že překonávání obrubníku při parkování je něco neobvyklého, o úpravě obrubníků rozbrušovačkou jsme neuvažovali.

Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy