Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

MP - dotaz

31.3.2017, Jan Koutecký

Dobrý den, po vyslechnutí záznamu ze zastupitelstva dne 09.03.2017 bych se chtěl zeptat na jednu věc. Ještě nemáme strážníky, kteří by se seznámili s vyhláškami města, poznali občany, zvyklosti, území, měli tak zvanou místní znalost, která jim umožní odhalovat přestupky, třeba sprejery a už se uvažuje o uzavírání smluv s okolními obcemi, dokonce , jestli jsem správně slyšel, je to cílem potencionálního vedoucího strážníka. Proto bych se chtěl zeptat, jakou chce město MP, takovou, která bude pracovat na území našeho města, nebo takovou, která bude jezdit do nasmlouvaných obcí? Podobný systém mají ve vedlejší obci, kde zjistili, že nemají kapacitu strážníků a museli instalovat kamerový dohlížecí systém, aby odhalovali přestupky v obci, pro kterou byla OP vlastně zřízena.
Chce město velkou MP s působností v mnoha nasmlouvaných obcích, nebo MP s působnostíí v našem městě.Co přinese občanům města to, že strážníci budou pracovat v nasmlouvané obci?
Děkuji za odpovědi

Odpověď

31.3.2017

Vážený pane,

naprosto nechápu, proč tento věcný dotaz píšete jako anonym pod vymyšleným jménem. Pokud máte zájem zveřejňovat své dotazy v této rubrice, dodržujte prosím pravidla, se kterými jste při přihlášení souhlasil - přesto jste uvedl zcela vědomě nepravdivé údaje. Mohu prosím vědět, co Vás k tomu vede? Vážím si každého názoru, i kritického, ne však skrytého pod rouškou anonyma. Zde se jedná o seriózní diskusi konkrétních lidí. K anonymní diskusi můžete používat jiné weby, než oficiální web města Klecany. Opět (již poněkolikáté) Vám nabízím spolupráci, protože odborník jako Vy by byl pro nás přínosem. Moje jméno je Daniel Dvořák, email daniel.dvorak@mu-klecany.cz, telefon 739032165. Napište mi prosím Váš telefon do emailu, rád Vás budu kontaktovat a těším se na schůzku. Děkuji za odpověď.

K Vašemu dotazu - uzavírání VP smluv s okolními obcemi rozhodně není naším hlavním cílem ani prioritou. Myslím však, že i Vy jste před časem projevil názor (nevím, jestli pod jménem Ludvík, Helena, nebo jiným jménem, které jste v minulosti používal), že by bylo žádoucí, aby městská policie vykonávala svou činnost nepřetržitě 24 hodin denně. K tomu je třeba dostatečný počet strážníků a město Klecany nedisponuje tak vysokým rozpočtem, aby bylo schopno toto zajistit. Pokud by došlo ke spolupráci nejbližších obcí, které by poskytly dostatečný příspěvek na činnost naší městské policie tak, aby bylo možné navýšit počet strážníků a zajistit tak její nepřetržitou službu, bylo by to jistě přínosem i pro naše město.

Těším se na Váš email a kontakt, s pozdravem Daniel Dvořák. (Zatím jsem se však vždy těšil marně)

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy