Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Čisticka

27.7.2019, Petr Klíma

Dobrý den, mám dotaz ohledně rekonstrukce čističky. Na FC bylo oznámeno panem starostou, že začala rekonstrukce čističky. Na stavbě začaly pracovat těžké stroje-bagr, sbíječky. Je nutné, aby hluk ze stavby rušil i o sobotách, nedělích, státních svátcích a ve všední den i do 21.00 hodin? Nepřijde mi to jako ,,šetrné k sousedství".A proč není stavba řádně označena?
Děkuji.
Petr Klíma

Odpověď

29.7.2019

Dobrý den pane Klímo,

velice se omlouváme za komplikace vzniklé stavbou nové čističky odpadních vod a dočasné snížení komfortu Vašeho bydlení. Je nutné dodržet termín dokončení stavby, v opačném případě by městu hrozilo krácení získané dotace. Zhotovitel se snaží využít příznivých klimatických podmínek, proto se na stavbě pracuje i o víkendech. Ještě jednou Vás žádáme o trpělivost, rekonstrukci ČOV je nutné provést v co nejkratší době. Jako soused jistě dobře víte, jak stávající ČOV fungovala - často byla vypouštěna špatně vyčištěná zapáchající voda nesplňující limity znečištění. Na tuto skutečnost jsme byli pravidelně upozorňováni občany, kteří žijí v bezprostřední blízkosti potoka.

Nevím, co přesně máte na mysli "řádným označením stavby". Označit stavbu (tabulkou se stavebním povolením, v případě omezení dopravy dopravním značením) je povinností zhotovitele. Při nejbližším kontrolním dnu ve středu 31. 7. tento dotaz vzneseme stavbyvedoucímu.

S pozdravem Daniel Dvořák, starosta

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy