Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

úpravy Boleslavka

5.10.2022, Dagmar Adamová

Dobrý den,
23.8. byla na FB diskusním foru zveřejněna tato informace: v Boleslavce musí dojít k drobné změně již hotového projektu. Společnost, která vlastní část ulice U louže, se nám přes veškerou snahu nepodařilo kontaktovat, není tedy možné získat souhlas se stavbou na jejich pozemku. K řešení dopravy v Boleslavce již proběhlo veřejné projednání a názory obyvatel jsou velmi různé, často protichůdné (jednosměrky ano/ne, retardéry ano/ne...). Rozhodli jsme se pro řešení doporučené dopravním experterm a stavební komisí. Projekt je koncipován tak, aby po ročnímu zkušebnímu provozu došlo k vyhodnocení, v případě potřeby bude možné na projekt navázat a provést další úpravy.
Chci se zeptat, jaké úpravy přesně mají proběhnout? Řešení navrhované stavební komisí (projekt zveřejněný na webových stránkách města)je odchylné od toho, které navrhuje dopravní expert (2 návrhy zveřejněné na webových stránkách města). O kterou problematickou parcelu v ulici U Louže se jedná? Navíc skeny připojené ke zprávě na FB jsou dosti nepřehledné.
Děkuji za odpověď
D. Adamová

Odpověď

6.10.2022

Vážená paní Adamová,

drobné úpravy spočívají v aktualizaci projektové dokumentace. Od jejího vypracování došlo v lokalitě ke změnám, spočívajících zejména v nových vjezdech na komunikaci z přilehlých parcel. Takže některá navržená parkovací stání se nacházejí v místě nových vjezdů.

Je tedy potřeba projektovou dokumentaci aktualizovat tak, aby odrážela skutečný stav v lokalitě.

V současné době je geodetické firmě zadáno zaměření změn v terénu. Poté dojde k úpravě projektové dokumentace. Nebude se měnit její koncepce ani způsob řešení dopravy v lokalitě.

Ing. Michal Rathouzský

Správa investic a majetku

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy