Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Trocha politiky

25.8.2016, Jarda

Dobrý den pane starosto, děkuji mnohokrát za odpověď.

Zmiňujete, že rada města dne 1.10.2015 předložila na zasedání zastupitelstva návrh na zřízení vlastní MP. Avšak hlasovalo se o návrhu paní Václavíkové o textu: ZMě ukládá vedení města jednání s obcí Zdiby o možnostech rozšíření a zlepšení spolupráce s OP Zdiby.
Hlasování : 11 – 1 (Kotrba) – 0
Všichni zastupitelé SNK v čele s Vámi, vyjma pana Kotrby, jsou vlastně pro rozšiřování a zlepšování spolupráce s OP Zdiby, což předpokládá i budoucí vizi zajištění veřejného pořádku, toto mají ve volebním programu ODS a Žijeme v Klecanech, nikoli pro zřízení vlastní MP, žádné úkoly ani termíny pro tento záměr nebyly přijaty.
SNK nám slibovali Zřízení vlastní MP, KSČM podporu pro zřízení MP a nakonec zastupitelé těchto uskupení hlasují pro něco zcela jiného.
Je zřejmé, že mohou být vyčleněny finanční prostředky i třeba místnost pro služebnu
to však nám vlastní MP nezřídí, když budou všichni hlasovat pro protinávrh.

Proto bych se Vás chtěl zeptat, do jaké míry jsou pro Vás a uskupení SNK volební sliby voličům závazné.
Jak se takřka po roce rozšířila a zlepšila spolupráce a OP Zdiby? (ve městě není nic poznat, sprejerství, znečišťování prostranství, vandalizmus, vraky, parkování, rušení nočního klidu, rychlá jízda se stále vyskytuje a nikdo prevenci - strážníka v ulicích nevidí, možná pouze projíždět.)

Děkuji za odpověď Jarda.

Odpověď

6.9.2016

Dobrý den pane Jardo, zřízení vlastní městské policie plánujeme po vybudování odpovídajícího zázemí na Rychtě. Po zkušenostech jiných obcí a měst však předpokládáme, že bude velmi složité zajistit odpovídající personální obsazení. Do té doby se zastupitelé rozhodli setrvat ve smluvním vztahu s Obecní policií Zdiby. Pokud máte zájem se na této problematice podílet, rádi Vás přivítáme. (Telefon na starostu: 737687851, místostarostu: 739032165)

S pozdravem Ivo Kurhajec

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy