Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

branka u fotbalového hřiště

17.6.2017, Sarka Hausnerová

Dobrý večer, dnes jsem se opovážila otevřít okno ( normálně to neděláme smrad je naprosto nepřijatelný) také jsme ho po asi 10 minutách velmi rádi zavřeli. ( bohužel) nevím zda si na smrad už zvykáme, ale těch 10 minut to bylo v rámci možností přijatelné. Ale za to jsme neustále slyšeli bouchat a vrzat branku u hřiště. Asi vítr.
Je mi jasné, že nenaučíte spoluobčany, že za sebou nemají černocha, který by ji zavřel. Ale. Mohla bych Vás prosím poprosit o promazani, aby to alespoň tolik nevrzalo? Popřípadě do branky vložit nějaké těsnění či gumu, aby to tolik nebouchalo? Děkuji

Dnes večer jsem důkladně četla vše, co jsem našla ohledně smradu z Drast. Ale bohužel jsem nenašla, co se bude dít dále? Nebo jaké je řešení? pomohla by třeba nějaká petice? Nebo, co se musí udělat, aby to už začal brát někdo vážně? TV Prima, asi moc nepomohla. Co zkusit jiná média? Děkuji Hausnerova

Odpověď

19.6.2017

Vážená paní Hausnerová,

upozornění na vrzající branku ve sportovním areálu předám jeho správci.

Ohledně smradu (zápach je příliš slabé slovo) ze Drast: proti vzniklé situaci intenzivně protestujeme a upozorňujeme všechny možné úřady (hygiena, IŽP, odbor ŽP, Magistrát hl. m. Prahy...)

Zde je část vyjádření Magistrátu hl. m. Prahy, odbor ochrany prostředí, oddělení vodního hospodářství:

"... Minulý čtvrtek provedla Česká inspekce životního prostředí revizní činnost, spolu s oddělením ovzduší a situace je vyhodnocována. Načerpávání kalů bylo zastaveno. Situace nevznikla sama od sebe, ale jako následek nátoku látek do pražské kanalizace v rozporu s kanalizačním řádem. Tím došlo k porušení rovnováhy při čištění odpadních vod a laicky řečeno, kal přestal mít své běžné vlastnosti. Náprava není jednoduchá a má bohužel velkou setrvačnost. Postup, který byl použit při řešení neobvyklé situace při čištění odpadních vod je prováděn za podpory pracovníků VŠCHT a stanovován technology, a bude řádně prověřen..."

S pozdravem Daniel Dvořák

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy