Dotazy občanů - - Oficiální web města Klecany
Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města Město Klecany - Městský úřad Klecany - oficiální web města

Dotazy občanů

Rušení nočního klidu v objektu Gas Town

12.7.2018, Pavel Lorenc

Dobrý den,
v objektu Gas Town dochází dlouhodobě k rušení nočního klidu. Dne 11. 7. 2018 zde byla od 22.00 do 02.30 prováděna úprava autobusu. Vše bylo zakončeno odjezdem vozu, který ve tři ráno s nastartovaným starým naftovým motorem zůstal cca 10 minut stát pod naším oknem. Jinak provoz areálu v nočních hodinách je každodenní realitou. Je doprovázen otevíráním vjezdové brány s otočně uloženou velkou kovovou petlicí, která při otevírání z výšky dopadne na konstrukci vrat. Výsledkem je rána podobná úderu kladiva na zavěšenou traverzu. Je otázkou, jaké aktivity je nutné provozovat v noci. Představuje to pro nás velký problém, protože den po nedobrovolně probdělé noci je velmi náročný a rizikový. Existuje nějaké řešení této situace?

Objekt Gas Townu je soukromý, nicméně v územním plánu města je s ním počítáno pro bytovou zástavbu. Vlastníkem je společnost FTV CERHOVICE s.r.o. se zástavním právem ke spořitelnímu družstvu WPB Capital ve výši 44 500 000 Kč. Jednatelem společnosti je pan Jaroslav Wimmer.

Odpověď

13.7.2018

Vážený pane Lorenci,

stížností na aktivity v "GAS TOWN", tedy Horních kasárnách, bylo v minulosti více, mimo Vámi zmiňovaného hluku to bylo například umístění výkupny palet a zajíždění kamiónů do areálu, nebo pálení větví spojené s obtěžováním sousedních nemovitostí nesnesitelným kouřem. Pokud jsou mi podobné aktivity nahlášeny, nebo je sám zjistím, ihned na místo volám Městskou policii Klecany, případně Policii ČR a snažíme se je i jinak řešit. Výsledkem bylo například přemístění výkupny palet do Dolních Kasáren, kam lze zajet z obchvatu a těžká vozidla tak neobtěžují občany žijící v ulici Dolní Kasárna.

Jak jste však ve svém příspěvku zmínil, celý areál je v soukromém vlastnictví a město Klecany nemá prakticky žádný vliv na výběr nájemců a činnosti, které jsou zde prováděny. V případě rušení nočního klidu, obtěžování kouřem apod. Vám doporučuji obrátit se bezodkladně na Městskou policii Klecany, tel. 734 100 156 nebo linku Policie ČR. Jedná se o přestupek, který jsou tyto orgány povinny řešit.

S pozdravem Daniel Dvořák, místostarosta

Zpět

Kalendář

Důležité odkazy